18 Ekim 2016 Salı

City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent

City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002

Tanrı Kent 2002 Brezilya - Fransa ortak yapımı dramatik suç filmidir. Portekizce özgün adı Cidade de Deus olan film İngilizce konuşulan ülkelerde de Türkiye'de olduğu gibi özgün adının tam çevirisi olan City of God adıyla gösterilmiştir.

Yönetmen Fernando Meirelles,Kátia Lund
Senaryo Paulo Lins,Bráulio Mantovani
Görüntü Yönetmeni César Charlone
Müzik Ed Cortês,Antonio Pinto
Tür Suç, Dram
Yıl 2002
Gösterim Tarihleri Brazil    30 August 2002
Turkey    18 July 2003
Süre 130 Dak.



Oyuncu Rol
Alexandre Rodrigues Buscapé/Rocket
Leandro Firmino Zé Pequeno/Li'l Zé (as Leandro Firmino da Hora)
Phellipe Haagensen Bené/Benny
Douglas Silva Dadinho/Li'l Dice
Jonathan Haagensen Cabeleira/Shaggy
Matheus Nachtergaele Sandro Cenoura/Carrot
Seu Jorge Mané Galinha/Knockout Ned
Jefechander Suplino Alicate/Clipper
Alice Braga Angélica
Emerson Gomes Barbantinho/Stringy
Edson Oliveira Barbantinho Adulto/Older Stringy
Michel de Souza Bené Criança/Young Benny (as Michel De Souza Gomes)
Roberta Rodrigues Berenice/Bernice
Luis Otávio Buscapé Criança/Young Rocket
Maurício Marques Cabeção/Melonhead
Konusu:
Brezilya'nın 1960'lı yıllarda başlayan ve 80'li yıllarda giderek tırmanan ve halen dünyanın en tehlikeli yerlerinden birisini oluşturmasının hikayesidir.
Bu şehrin hikayesini anlatabilmek için şehirde yaşayan bir çok insanın hayatları, bu karakterlerden biri olan Buscape'in gözünden anlatılmaktadır. Küçük, fakir ve zenci bir çocuk olan Buscape hem çok sağlıksızdır hem de çok korkmuştur. Hem diğerleri gibi suçlu biri haline gelmekten korkmakta hem de az maaşlı bir işle yetinemeyecek kadar da akıllı olduğunu bilmektedir. Oldukça vahşi bir ortamda yetişen bu çocuğa talih hiç gülmemiştir ancak gerçekleri başka bir gözle görebileceğinin farkına varmıştır. Farklı bir göz...bir sanatçının gözü... Profesyonel bir fotoğrafçı olur ki bu da onun kurtuluşu haline gelecektir.


http://www.imdb.com/title/tt0317248/
http://filimkaresi.net/

City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002City of God-Cidade de Deus-Tanrı Kent-2002
http://80liyillar.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder