16 Ekim 2016 Pazar

Braveheart

Braveheart
Cesur Yürek; (İngilizce: Braveheart) Mel Gibson'in yönettiği ve başrolünü oynadığı tarihî, yarı kurgusal film. William Wallace'ın hayatını anlatır. Film Türkiye sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır. 1996 yılında 10 dalda Oscar'a aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştü.

Braveheart
Yönetmen Mel Gibson
Yapımcı Bruce Davey, Mel Gibson, Alan Ladd Jr.
Senarist Randall Wallace
Müzik James Horner
Görüntü yönetmeni John Toll
Kurgu Steven Rosenblum
Dağıtıcı Paramount Pictures (ABD) 20th Century Fox (ABD dışı)
Tür Biyografi, Dram, Tarih,
Yapım yılı 1995, ABD
Süre 177 dakika
Dil İngilizce, Fransızca, Latince

Oyuncu

Rol

Mel Gibson William Wallace
James Robinson Genç William
Sean Lawlor Malcolm Wallace
Sandy Nelson John Wallace
James Cosmo Campbell
Sophie Marceau Prenses Isabelle
Sophie Marceau

Konusu:

M.S 1280 yılında, "Uzunbacaklı" Edward İskoçya'nın büyük bir bölümünü işgal eder ve işgal sırasında William Wallace’ın babasıyla ağabeyini öldürür. Amcası tarafından yurtdışında büyütülen Wallace, yıllar sonra Uzunbacaklı’nın zalim yönetiminin sürdüğü İskoçya’ya döner. Çiftçilik yaparak sakin bir yaşam kurmak isteyen Wallace beladan uzak durmaya çalışır. Çocukluk aşkı Murron’a tekrar aşık olan Wallaca ona Murron’ın çocukken verdiği ve yıllarca sakladığı  çiçeği gösterir. Daha sonra kralın koyduğu primae noctis emri yüzünden gizlice evlenirler. Fakat bir gün, kasabadaki İngiliz askerleri Murron’a tecavüz etmeye çalışır. Askerlere saldıran Wallace, Murron’ı kurtarır ve bir ata bindirerek kaçmasını sağlar. Ancak Murron yolda yakalanır. Kasabanın şerifi, bütün kasaba halkının önünde Murron’ın boğazını keser. Gözü dönen Wallace, kasabadaki diğer İskoçların da yardımıyla İngiliz garnizonunu yener ve o da şerifin boğazını keser.

imdb-icon
braveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheartbraveheart
Braveheart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder